Gastronomie

Dovolte, abychom vám představili naše nejvýznamnější dodavatele a hlavní suroviny

Z nich pro vás náš tým kuchařů připravuje všechny lahodné pokrmy a jedinečné speciality. Každá surovina prochází pečlivým výběrem a vždy se snažíme získávat to nejlepší na trhu. Není pro nás důležitý zisk, ale kvalita a chuťový zážitek, který pro vás s láskou denně vytváříme.

burger

Zásadní roli v jídelním lístku James Dean
Prague hrají burgery. Hovězí maso značky
Meatpoint je zárukou jedinečného zážitku.

Pro náš podnik je klíčové vyzrálé přední hovězí maso ze hřbetu z oblasti mezi krkem a vysokým roštěncem, které má charakteristicky cihlově červené zbarvení.  Vhodné je zejména ke mletí, a tedy i k výrobě hamburgerů. Produkty Meatpoint jsou biologicky velmi hodnotným masem, které má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, vitamínů a stopových prvků. Zvířata jsou v Meatpoint krmena pouze na volných pastvách či senáží vlastní produkce. V naší restauraci klademe důraz na kvalitu, a proto se spoléháme na vlastní úpravu pokrmů od začátku až do konce. Pro dotvoření jedinečné podoby burgery opékáme na lávovém grilu, kde získávají krásné kouřové aroma a rafinovanou chuť.

Avšak co by byl hamburger bez pečiva? Pro vytvoření výjimečného celku volíme domácí bulky. Skutečně každý kus pečiva prochází vlastníma rukama pekaře, díky čemuž je docílen jeho originální vzhled. Bulky se pečou ze skotského kynutého těsta a zadělávají se přírodním kváskem a mlékem. Jelikož jsou určeny pro burgery, jsou posypány sezamem. Ale tím nekončíme! V restauraci totiž bulky opékáme na másle, čímž krásně zkřehnou a zintenzivní se jejich už tak lahodná chuť. Pro ty, co upřednostňují zdravější podobu pečiva, máme v nabídce i jeho tmavé provedení.

Toastový chléb, který je atypicky větší, než bývá u nás zvykem a z něhož připravujeme naše sendviče pochází z pekařství Mansson. Majitel tohoto milého obchůdku je rodilý Dán žijící již pěknou řádku let v Praze. Díky jeho delikátním recepturám a našim společným nápadům jsme vytvořili dokonalý pekařský klenot!

Další nedílnou součást našich surovin tvoří ovoce a zelenina. Pro náš podnik pečlivě vybíráme pouze co nejvíce čerstvé plody k dostání v prémiové kvalitě tak, aby všechny naše pokrmy byly chuťově dokonalé.

Často diskutovaným tématem bývá kvalita vajec. Pro kuchaře se jedná o velmi důležitou surovinu, a proto ani v tomto případě nenecháváme v žádném případě nic náhodě. Jako dodavatele jsme zvolili pana Václava Matouška, majitele rodinné farmy v Čerčanech.

Zvířata mají na jeho farmě volný pohyb v hale a stravu z vlastní produkce. Výsledkem jsou domácí podestýlková vejce, a to velmi intenzivní chuti. V neposlední řadě si vážíme unikátní spolupráce s několikanásobnou držitelkou zlaté medaile a titulu „Nejlepší marmeláda na světě“ Blankou Milfaitovou. Jako jediná restaurace na světě podáváme její prvotřídní marmelády a džemy. O jejich kvalitě svědčí nejen četná ocenění, ale i fakt, že se dříve dodávaly přímo pro anglickou královnu, pro Pražský hrad a pro další významné zahraniční instituce.

K dovršení gurmánského zážitku neodmyslitelně patří vhodný výběr vína. Vinice Salabka, která se pyšní rozlohou cca 4,5 ha a je největší vinicí v Praze, toto pravidlo splňuje. Víno je pěstováno na jihozápadním svahu mezi Trojou a Bohnicemi.

 

Toto jedinečné umístění vinice v kombinaci s podložím půdy tvoří ideální podmínky pro růst vinné révy prvotřídní jakosti. Pro výrobu vína se využívá po staletí osvědčená technologie, jejíž historie sahá až do 18. století. Trojská vinice pěstovala vína již pro české krále a s myšlenkou „stvořit nápoj hodný králů“ se při přípravě vín řídí dodnes.

Doufáme, že jsme vás tímto naším výběrem potěšilia a s celým týmem kuchařů přejeme nezapomenutelný zážitek v naší restauraci.